Σχετικά με Εμένα

  • Home
  • Σχετικά με Εμένα

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ

Σπύρος ΑσλάνηςΟ Σπύρος Ασλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους. Είναι ηλεκτρονικός μηχανικός ψυκτικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Επίσης είναι και ενεργειακός περιβαλλοντολογικός μηχανικός. Έχει ασχοληθεί με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες, καθώς και τις ρυθμιστικές και συσσωρευτικές διατάξεις αυτών.

ACCULUX

ACCULUXΤο 1980 δημιούργησε την βιοτεχνία ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών κατασκευών ACCULUX. Από το 2000 μέχρι το 2007 είχε  εργασθεί ως υπεύθυνος προμηθειών και ως υπεύθυνος πωλήσεων μεγάλων ιδιωτικών εταιριών. Ακόμα έχει ασχοληθεί με θέματα αειφόρου περιβαλλοντολογικής διαχείρισης και την ανακύκλωση υλικών, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Πάνω σε αυτά τα θέματα έχει εκπαιδευτεί και στο Αμβούργο της Γερμανίας στα εργοστάσια καύσης STADTREINIGUNG HAMBURG και AVG Abfall-Verwertungs-Gesellschaft mbH. Διαθέτει δε πολυετή εμπειρία σε αυτά τα θέματα.

Ανήσυχο πνεύμα, παρατηρητικός λόγω της ιδιότητας του και με αγάπη στην ιστορία και στην αρχαιολογία μελέτησε επισταμένα τους αρχαιολογικούς χώρους του Ελλαδικού αλλά και του διεθνή χώρου και έδωσε μέσα από εμπεριστατωμένες έρευνες επιστημονικές απαντήσεις σε αναπάντητα μέχρι τώρα ερωτήματα, σχετικά με την δημιουργία και τους σκοπούς που εξυπηρετούσαν. Προεξέχουσα και πρωταρχική θέση στις έρευνες αυτές, είχε το Μαντείο της Δωδώνης.

Από το 1990 ασχολείται με την συγγραφή διηγημάτων, καθώς και ιστορικών και επιστημονικών ερευνών για παγκόσμια αστρονομικά και μηχανικά θέματα. Με την αρχαιολογία ασχολήθηκε από το 1992.

Η πρώτη του συγγραφική δουλειά του δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Αστροναυτική» και αφορούσε άρθρο με θέμα για το πώς κάποια μαντεία και αρχαία θέατρα χρησιμοποιούνταν ως τηλεπικοινωνιακές συσκευές. Η εν λόγω έρευνα υπό τον τίτλο «Αρχαίες Τηλεπικοινωνίες» δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 1996.

Η δεύτερη συγγραφική δουλειά του δημοσιευόταν ανελλιπώς στην εφημερίδα της Ηπείρου «Ηπειρωτικά Νέα» από τον Ιούνιο του 1998 μέχρι και τον Αύγουστο του 2001 και αφορούσε έρευνα του γύρω από τον αρχαίο χώρο της Δωδώνης. Το άρθρο πραγματευόταν τις λειτουργίες, τα ωφέλει και τους τρόπους λειτουργίας του αρχαίου κόσμου, με επικεφαλής το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και τον συσχετισμό του σαν τηλεπικοινωνιακό μέσο.

Έχει κάνει έρευνα σχετικά με την δημιουργία αρχαίων συνεχών ρευμάτων η οποία έχει παρουσιαστεί το 1998 από το Ελληνικό ιδιωτικό κανάλι, «New Channel», στην εκπομπή, «Ελλήνων Μυστήρια». Στην εν λόγω έρευνα αποδεικνύεται πως το ηλεκτρικό ρεύμα μπορούσε να παραχθεί και στην αρχαιότητα. Με απλό χημικό τρόπο. Η πιο προσφιλής του εφαρμογή ήταν στις επιμεταλλώσεις.

Η Τρίτη συγγραφική δουλειά του αφορά την συγγραφή βιβλίου με τον τίτλο,  «Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας και η χωροχρονική επέμβαση στους Περσικούς πολέμους». Είναι η πρώτη εκδοτική δουλειά του δεμένη σε βιβλίο. Εκδόθηκε το 2009 από τον Εκδοτικό Οίκο, «ΕΣΟΠΤΡΟΝ». Στο εν λόγω βιβλίο του αποδεικνύεται πώς κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι που είχαν την τεχνολογία να περιδιαβαίνουν στον χρόνο επηρέασαν την ιστορία μας και την ιστορία όλου του κόσμου στην πολύ γνωστή μάχη του Μαραθώνα και όχι μόνο. Το βιβλίο πραγματεύεται την ταυτοποίηση παράξενων γεγονότων που είναι καταγεγραμμένα στις αρχαίες γραφές του Ηρόδοτου  και του Παυσανία αλλά και σε άλλους αρχαίους συγγραφείς και την εποχιακή τους συσχέτιση με χωροχρονικά πειράματα που έλαβαν χώρα στην Αμερική και στην Ελλάδα και ειδικά στην πεδιάδα του Μαραθώνα τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Από το 2011 συνεργάζεται με τον Εκδοτικό Οίκο, «ΕΣΟΠΤΡΟΝ» και αρθρογραφεί στα περιοδικά, «Τρίτο Μάτι» και «Hellenic Nexus» πάνω σε ιστορικά και ενεργειακά θέματα.

Η Τέταρτη συγγραφική δουλειά του αφορά την συγγραφή βιβλίου με τον τίτλο,  Η «Μυστική Δωδώνη». Από εδώ οι θεοί επικοινωνούσαν με το σύμπαν». Εκδόθηκε το 2019 από τον Εκδοτικό Οίκο, «ΕΣΟΠΤΡΟΝ». Το βιβλίο αυτό είναι μια προσέγγιση των αρχαίων μαντείων και ναών, με προεξέχουσα θέση το μαντείο της Δωδώνης, με μια πιο τεχνική φιλοσοφία. Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται στοιχεία που προέκυψαν έπειτα από μια δεκαετή προσωπική έρευνα σε αρχαίους τόπους, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την συγγραφή αυτού του βιβλίου. Η έρευνα αυτή εισαγάγει τον αναγνώστη σε νέους τρόπους κατανόησης του αρχαίου κόσμου.