«Ελλήνων Μυστήρια» με την αναπαραγωγή αρχαίου ηλεκτρικού ρεύματος και την αναπαραγωγή των μηνυμάτων της Δωδώνης

  • Home
  • Δημοσιεύσεις
  • «Ελλήνων Μυστήρια» με την αναπαραγωγή αρχαίου ηλεκτρικού ρεύματος και την αναπαραγωγή των μηνυμάτων της Δωδώνης

«Ελλήνων Μυστήρια» με την αναπαραγωγή αρχαίου ηλεκτρικού ρεύματος και την αναπαραγωγή των μηνυμάτων της Δωδώνης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Για το ιδιωτικό κανάλι «New Channel». Έρευνα μου, παρουσία, σχετικά με την δημιουργία αρχαίων συνεχών ρευμάτων η οποία παρουσιάστηκε το 1998 στην εκπομπή, «Ελλήνων Μυστήρια». Στην εν λόγω έρευνα αποδεικνύεται πως το ηλεκτρικό ρεύμα μπορούσε να παραχθεί και στην αρχαιότητα. Με απλό χημικό τρόπο. Στην παρούσα εκπομπή παρουσίασα μπροστά στον φακό πως μπορούσαν να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα με τα μέσα που διέθεταν εκείνη την εποχή. Η πιο προσφιλής του εφαρμογή ήταν στις επιμεταλλώσεις, αλλά και όχι μόνο. Δομικές κατασκευές του αρχαίου κόσμου παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες οι οποίες μας παραπέμπουν στην σκέψη πως ενδεχομένως να γινόταν χρήση κάποιου ρεύματος για επικοινωνιακούς σκοπούς, όπως στην Θόλο των Δελφών και στην Δωδώνη.

Το σήμα της εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού, «New Channel», που παρουσίαζε το 1.998 την εκπομπή, «Ελλήνων Μυστήρια». Στην εκπομπή αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η έρευνα μου για την, «Μυστική Δωδώνη» και την ανακατασκευή της αρχαίας ηλεκτρικής μπαταρίας των Πάρθων. Στην έρευνα αυτή αποδεικνύεται πως το ηλεκτρικό ρεύμα μπορούσε να παραχθεί και στην αρχαιότητα. Με απλό χημικό τρόπο. Η πιο προσφιλής εφαρμογή του, ήταν στις  επιμεταλλώσεις, αλλά και όχι μόνο. Επίσης αποκωδικοποιείται η κατασκευή των μηνυμάτων του μαντείου της Δωδώνης.

Το Πάνελ της εκπομπής. Από αριστερά ο Κος Κώστας Διαμαντής, στο κέντρο ο Κος Γιώργος Ματσάγγος και δεξιά ο συγγραφέας του παρόντος βιβλίου, δηλαδή εγώ αλλά με γένια. Στο τραπέζι όλο το έντυπο υλικό των αποδείξεων.

 width=

Το πάνελ οι παρουσιαστές και εδώ πάνω στο τραπέζι, ο «αρχαίος», εξοπλισμός για την αναπαραγωγή της λειτουργίας των Πάρθων. Για καλύτερο αποτέλεσμα θα αναπαραγάγαμε επτά μπαταρίες, συνδεδεμένες μεταξύ τους εν σειρά.

Τα στοιχεία έξω από τα πήλινα ποτηράκια. Μία πλάκα χαλκού και μια πλάκα τσίγκου κολλημένες μεταξύ τους με ένα μονωτικό στρώμα κεριού. Η σύνδεση των «μπαταριών», μεταξύ τους γίνεται με λεπτή χάλκινη ταινία.

Εδώ βλέπετε ένα μέρος της συστοιχίας των αρχαίων «μπαταριών». Στα χέρια μου κρατάω ένα μέρος από τον χαλκό και τον τσίγκο που είναι βαπτισμένοι μέσα στα πήλινα ποτηράκια.

Εδώ γεμίζω τα ποτηράκια με γευστικότατο σταφυλλόζουμο που είχα στύψει εκ των προτέρων και είχα βάλει σε ένα μπουκάλι για τις ανάγκες της εκπομπής. Το πρώτο ποτηράκι είναι άσπρο για να αναγνωρίζετε η θετική φορά του ρεύματος. Δείτε πως είναι τοποθετημένα και συνδεδεμένα τα χάλκινα και τα τσίγκινα λαμάκια πριν τα εμβαπτίσω στο σταφυλλόζουμο.

Δείτε σ’ αυτό το κοντινό πλάνο πόσο απλή είναι η κατασκευή. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί αδιαμφισβήτητα υπήρχαν όλα στην αρχαιότητα. Το πλαστικό μπουκάλι θα μπορούσε να ήταν και πήλινο.

Ο Κύριος Διαμαντής γελάει. Ο μόνος τρόπος για να πείσω τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους τηλεθεατές πως το σταφυλλόζουμο που είχα φέρει στο μπουκάλι δεν ήταν ανακατεμένο με ηλεκτρολύτη, ήταν να πιώ λίγο από αυτό παρουσία τους. Όπως καταλαβαίνεται αν υπήρχε οξύ μέσα στο μπουκάλι δεν θα μπορούσα ποτέ να γράψω αυτό το βιβλίο.

Η μεγάλη στιγμή έχει φτάσει. Τα πήλινα ποτηράκια έχουν πληρωθεί με σταφυλλόζουμο και τα κολλημένα με κερί χάλκινα και τσίγκινα λαμάκια τοποθετούνται μέσα στο υγρό.

Ένα πολύ κοντινό πλάνο στις «μπαταρίες». Ούτε φουσκάλες ούτε αναβρασμός στην επιφάνεια του υγρού. Θα μπορούσαμε να σφραγίζαμε το πάνω μέρος με πίσσα ώστε να μην χύνετε το σταφυλλόζουμο αφήνοντας έξω μόνο τις απολήξεις του χαλκού και του τσίγκου και να παίρναμε την μπαταρία όπου θέλαμε.

Η μπαταρία μας είναι έτοιμη για λειτουργία. Απομένουν λίγες ακόμη ενέργειες προκειμένου να συνδέσουμε ένα φωτάκι και ένα ψηφιακό πολύμετρο προκειμένου να έχουμε και οπτική αντίληψη του παραγομένου ρεύματος.

Να και η μεγάλη απόδειξη. Επτά μικρές μπαταρίες των Πάρθων συνδεδεμένες εν σειρά μεταξύ τους μας δίνουν επτά βολτ ηλεκτρική ενέργεια συνεχούς ρεύματος. Από ένα βολτ η κάθε μία δηλαδή. Τα αρχαία ρεύματα είναι γεγονός.

Να και η φωτεινή απόδειξη. Μπορεί το φορτίο μας να ήταν μικρό γιατί μικρά ήταν και τα ποτηράκια μας που κάναμε το πείραμα. Αν θέλαμε να είχαμε μεγαλύτερη ισχύ θα επιλέγαμε μεγαλύτερα πήλινα ποτήρια, ή πιθάρια, ή ακόμα και δεξαμενές. Στο παρόν πείραμα αποδείχτηκε μόνο η ορθότητα της αρχής λειτουργίας.

Η ανακατασκευή γραπτών ερωτημάτων προς το μαντείο της Δωδώνης.

Εδώ βλέπετε ένα μολυβδόφυλλο ίδιο με αυτά που ο κόσμος διατύπωνε τα ερωτήματα του προς το μαντείο της Δωδώνης. Με την μεταλλική γραφίδα που βλέπετε θα χαράξουμε δοκιμαστικά δυο γράμματα. Το (Σ) και το (Π).

Με την πρώτη γραφίδα που είδατε στην προηγούμενη φωτογραφία χαράξαμε τα δυο γράμματα πατητά πάνω στο μολυβδόφυλλο. Όμως δεν έγραφαν τα ερωτήματα τους μ’ αυτόν τον τρόπο πάνω στο μολύβι. Προτιμούσαν με την γραφίδα τους να σχεδιάζουν τα γράμματα τρυπώντας το φύλλο του μολύβδου, μ’ αυτόν τον επίπονο και σαφώς δυσκολότερο τρόπο γραφής, από το να σέρνανε την γραφίδα τους πάνω στο φύλλο μολύβδου.

Ο τρόπος που έγραφαν τα μηνύματα του μαντείου της Δωδώνης πάνω στο μολυβδόφυλλο ήταν πολύ δύσκολος και πολύ αργός. Γιατί άραγε είχαν επιλέξει αυτόν τον τρόπο, όταν τους ήτανε γνωστός και ο πατητός τρόπος;

Εδώ μπορείτε να δείτε μαζί τα δύο γράμματα, με τον πατητό τρόπο γραφής και τον τρυπητό τρόπο γραφής, όπως φαίνεται πάνω στο σύγχρονο φύλλο μολύβδου.

Αυτό είναι το αυθεντικό μολυβδόφυλλο ενός από τα μηνύματα του μαντείου της Δωδώνης, με τον ειδικό τρόπο γραφής και τρυπήματος. Γιατί αυτός ο τρόπος δεν συναντάτε σε άλλες αρχαίες γραφές; Ένα ακόμα μυστήριο που αναλύετε μέσα στο βιβλίο: «Μυστική Δωδώνη», από εδώ οι θεοί επικοινωνούσαν με το σύμπαν.

VIDEO

Γράψτε ένα σχόλιο